סט סירים ומחבתות

סט סירים ומחבתות – איך קונים את הסט המושלם

כל מטבח, לא משנה את מי הוא משרת וכמה אנשים משתמשים בו באופן קבוע או מזדמן, צריך להכיל כלים מסוימים אשר בעזרתם יהיה ניתן לבשל ולהכין ארוחות שונות. בין אותם כלים שהמטבח צריך להכיל, אנחנו צריכים לדאוג שיהיו גם סירים ומחבתות.

כל מי שאי פעם נכנס למטבח והכין לעצמו או לאנשים אחרים ארוחה, יודע שהוא לא יוכל לעשות דבר, לפחות לא על האש, מבלי שיש לו סט סירים ומחבתות שישרת אותו. על פניו, אפשר להסתדר עם סיר ומחבת בודדים בהנחה ולא מכינים ארוחות גדולות ולא מבשלים הרבה. אך מטבח אמיתי, מודרני, מסודר, מטבח שמשרת בית או כל מקום אחר, חייב להכיל סט שלם של מספר סירים ומחבתות.

במאמר זה נסביר בקצרה כיצד קונים ובוחרים סט סירים ומחבתות שיוכל לשרת אותנו במשך מספר שנים, לכל ארוחה שנרצה להכין. בעזרת הסירים והמחבתות נוכל להכין מנות כגון, מרקים, פסטות, אורז, חביתות, שקשוקות, פשטידות, בשרים ועוד. הכל תלוי כמובן בשאלה, מה חלקים כולל הסט ואיך בנוי כל פריט מתוכו.

איך בנוי סט סירים ומחבתות?

כפי שניתן להבין מהשם, הרי שסט סירים ומחבתות כולל בתוכו מספר חלקים. בעיקרון, אנחנו יכולים למצוא סטים של 3,4,5 חלקים ואפילו יותר.

ההבדלים בין כל חלק לחלק באים לידי ביטוי, בדרך כלל בגודל של כל חלק, כלומר, אנחנו נוכל למצוא סט סירים שכל אחד יותר גדול מהשני, זה נכון גם לגבי המחבתות. כמו כן, נוכל למצוא סטים שכל חלק בנוי אחרת ומיועד למטרה שונה. למשל, סירים רגילים לצד סירים שמיועדים לבישול ספציפי של מרכיבים מסוימים, מחבתות חלקות לצד מחבתות עם פסים ועוד.

המטרה שלנו צריכה להיות, לבנות סט סירים ומחבתות שיכולים לשרת אותנו לכל ארוחה, כאשר נוכל להכין כל מנה באופן אופטימאלי כפי שאנחנו אמורים. לכן, אם נניח אנחנו רוצים להכין ארוחה שכוללת אורז ומרק, אזי שיהיו לנו את הסירים המתאימים לכך. בדיוק כפי שאם אנחנו רוצים להכין ארוחה הכוללת חביתות והמבורגרים, הרי שיהיו לנו את המחבתות הנדרשות לכך.

מה צריך לבחון כשקונים סט סירים ומחבתות

מעבר לשאלת כמות המרכיבים וכן לשאלת הגודל של החלקים השונים, הרי שאנחנו צריכים לבחון היבטים נוספים שקשורים לכל סיר ומחבת.

למשל, אנחנו צריכים לבחון מאילו חומרים הם עשויים זאת על מנת שנוכל להשתמש בהם ולשמור עליהם היטב לאורך זמן. אנחנו יכולים למצוא סירים ומחבתות מברזל, נירוסטה, אלומיניום וחומרים אחרים. כל אחד מהם כולל בתוכו מאפיינים ייחודים שיכולים להתאים לצרכים מסוימים.

כמו כן, אנחנו צריכים לבחון איך אפשר לתחזק ולנקות את הסירים והמחבתות בצורה אופטימאלית, כך שהמזון לא יידבק, לא יהיו שריטות או סימנים אחרים שעלולים להשפיע על העיצוב וכן על אופי השימוש בכלי.