איטלקית עגולה ומטריפה

איטלקית עגולה ומטריפה

אילו היו נשאלים תושבי העולם על המאכל הנפוץ והאהוב עליהם, סביר להניח שהייתה זו הפיצה במקום הראשון. המאכל האיטלקי הפשוט והבסיסי הפך לנפוץ במדינות רבות וזכה לאין־ספור שדרוגים וגרסאות. הבצק העגול עם רוטב העגבניות והגבינה המגוררת, אהוב על בני כל הגילים – אם בשל היכולת לגוון את התוספות, אם בשל הנוחות לאכול פיסת משולש ללא צורך בצלחת, מזלג וסכין, או אולי כי המאכל הזה טעים וכולל שילוב מושלם של מרכיבים פשוטים שכל אחד אוהב.

בימי הולדת, במסיבות סיום, במסיבת פיג'מות או בערב מהנה עם חברים, הבצק העגול והריחני הזה הוא חלק בלתי נפרד מהחגיגה. את הפיצה ניתן להזמין כמנה במסעדה, כמשלוח מהפיצרייה הקרובה או להכין לבד בבית וליהנות גם מתהליך ההכנה עם הילדים ובחירת התוספות האהובות עליהם.

הכנת בצק פשוט

בצק להכנת פיצה משפחתית או אישית הוא חוויה יצירתית לילדים ולמבוגרים, שיכולים ליהנות מלישה והכנת כדורי בצק קטנים שאותם מרדדים לעלה עגול. אין צורך בידע מקצועי או בפעולות מאתגרות בהכנת הבצק, והכיף הגדול מתחיל כשהעלים מרודדים לעיגולים שטוחים. זה הזמן להוציא מהמקרר רטבים שאוהבים, ירקות שונים, גבינות ושלל תוספות להרכבת המנה, וליהנות מזמן איכות של יצירה עם ארוחה טעימה בסופה, שהילדים ישמחו לאכול עד תום.

מי שאוהב לשלב בפיצה שלו גם פירות מתוקים יוכל ליהנות מהגיוון שהוא יוצר בעצמו. את עובי הבצק כל אחד יוכל לקבוע על פי העדפותיו, וניתן גם לעטר בשומשום או בתבלינים ועשבי תיבול. כדי שתוכלו לבחור את הגרסה האהובה ביותר עליכם, הינה כמה הצעות של מתכון לפיצה כדי שתוכלו לנסות ולהחליט איזו מהן לאמץ.

הגרסה המהירה ללא התפחה

לילדים הרעבים וגם להוריהם, נמליץ להכין בצק קל ופשוט שאינו מצריך שמרים והתפחה, רק ללוש, להוסיף תוספות שאוהבים ולהכניס לתנור. לאחר הכנת הבצק והתפחתו מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בעובי הרצוי, ועליו מורחים רוטב עגבניות קנוי או עשוי, אפשר להוסיף ממרח פסטו, ולסיום מפזרים פתיתי גבינת מוצרלה. זה הזמן להוסיף את המרכיבים שאוהבים בפיצה, כמו זיתים, בצל, פטריות, ירקות, גבינה בולגרית, טונה, אנשובי ועוד. אופים בתנור שחומם לחום בינוני כ-15 דקות, עד להזהבה והמסת הגבינה. לאחר האפייה חותכים את הבצק למשולשים ונהנים מהארוחה.

פיצה פוקאצ'ה

לפיצה יש אפשרויות רבות לתוספות, אבל פתיתי גבינת מוצרלה הם לא מרכיב חובה. ניתן לוותר עליהם ולבחור בגרסה אחרת לגמרי, כמו שניתן למצוא במסעדות איטלקיות בסמטאות רומא. הבצק הוא בצק פיצה או פוקאצ'ה, והתוספות הן ההפתעה.

לאחר הכנת הבצק יוצרים כדורי בצק ומרדדים אותם לעיגול או למלבן מאורך בצורה של פוקאצ'ה. מזליפים שמן זית, מוסיפים שלל תבלינים וירקות שאוהבים, למשל: זוקיני, ברוקולי, חצילים, עגבניות, בצל, כרובית, פטריות ועוד. אפשר לשדרג ולמרוח רוטב עגבניות ואפשר לוותר עליו, אפשר להוסיף פתיתי גבינה צהובה ואפשר לוותר גם עליהם. את הבצק עם התוספות העשירות מכניסים לתנור ואופים כעשרים דקות בחום בינוני. מי שאוהב את הפוקצ'ה שלו ללא תוספות יכול לשדרג אותה עם מעט מלח גס, שום טרי קצוץ ומעט עלי רוזמרין ולהגיש לצידה גבינת לבנה עם שמן זית וזעתר. פשוט מעדן!

רוטב עגבניות בגרסה ביתית

לאלו מכם שרוצים להשקיע בהכנת רוטב אמיתי, חם וביתי, ניתן להכין אותו בעצמכם בזמן קצר ולמרוח על הבצק. הטעם של הרוטב הטרי שבושל על האש, הריח הנפלא יבהיר לכם שזו הייתה החלטה נבונה, והטעם ישכנע אתכם להכין כמות גדולה יותר בפעם הבאה.