איך להכין חלה ביתית לשבת?

עם המתכון הקלאסי הבא, גם אתם תוכלו להכין חלות מושלמות לשבת, ורכות ופריכות בכל פעם.

החלה קלאסית כמעט קדושה כמו השבת עצמה, ואנחנו יודעים כמה סיפוק יש מלהכין חלות תוצרת בית, ובעיקר, כמה הן טעימות. אז אם תמיד חששתם מהמשימה הזו, היו בטוחים ורגועים: זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים.

שימו לב – מתכון זה יכול בקלות להיות מוכפל כדי להפוך שתי חלות לארבע.

 

רכיבים

 

1 1/8 כוסות מים פושרים

1 כפות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

4 1/2 כוסות קמח לכל מטרה

2 ביצים מעורבבות, בתוספת 1 ביצה שלמה לצורך זיגוג

1/2 כפות מלח

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן צמחי

פרג או שומשום (אופציונלי)

 

אופן ההכנה

 

ממיסים את השמרים במים עם כפית סוכר. מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות, עד שהן מקציפות.

מעברים את הביצים לקערה גדולה יותר, ומערבבים קלות. לאחר מכן מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן ומערבבים שוב. מוסיפים את תערובת שמרים ומערבבים. עכשיו מוסיפים את הקמח בהדרגה, מספיק כדי לעשות בצק רך. מערבבים טוב, תחילה עם כף גדולה, ואז עובדים ולשים עם הידיים.

לשים חזק במשך כ-15 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי מאוד. מוסיפים קמח אם הבצק דביק מדי.

יוצקים מעט שמן בקערה ומניחים את הבצק, שלאט לאט מתחיל לתפוח.

מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים אותה במקום חם למשך שעתיים-שלוש, או עד שנפח הבצק הוכפל.  הופכים את הבצק למטה ולשים שוב, ואז מחלקים ל-2 חתיכות כדי לאפות 2 כיכרות לחם.

מכינים את החלות בצורת צמות, מניחים על תבנית ועליה בנייר אפיה, או על מגשית מיוחד מסיליקון, ומשאירים מקום רב לעליה של הבצק בתנור. מאפשרים לחלות לעלות במשך שעה, או עד שרואים שהן הכפילו את גודלן.

עכשיו יש להבריש אותן בעדינות בביצה, ואם אתם רוצים תוכלו לפזר מעל פרג או זרעי שומשום.

אופים בתנור 180 מעלות צלזיוס שחומם מראש במשך 30-25 דקות או עד שהחלות זהובות להפליא. החלות מוכנות בצורה מושלמת אם הן נשמעות חלולות כאשר אתם תופסים אותן בתחתית.